• Wedstrijdkalender

  Wedstrijdkalender

  Benieuwd wanneer, waar of hoelang de eerstvolgende wedstrijd is? Klik hier voor de wedstrijdkalender.

 • Trainingen

  Trainingen

  Vier avonden per week zijn de sloepen van 19.30 tot circa 21.00 uur op het water te vinden. We starten vanaf de Pikmeerhaven. En de “cooling down” vindt plaats in ons Sponsorcafé De Bierhalle.

 • Contact

  Contact

  Neem voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, suggesties of sponsoring contact op met de GRSV: info@grsv.nl

 • Sloeproeien proberen?

  Sloeproeien proberen?

  Wil jij ook weten wat het is om in een sloep te roeien? Word lid of kom het eens proberen. Je kunt vrijblijvend bij een team in de sloep mee roeien. Mail naar: info@grsv.nl

 • Roeiclinics

  Roeiclinics

  Sinds kort organiseren wij ook Roeiclinics als bedrijfsevenement. Oftewel, een sportieve dagbesteding waarbij men een roei-introductie krijgt vanuit Grou.

Wetter Spetter wedstrijdverslag Grou 2012

Bij het horen van de wekker was er gelijk daar het gevreesde geluid….
Regen op het slaapkamerraam!!!!  Gelijk buienradar checken, wat een geuk het zou tijdens de race droog moeten zijn….

En dat was het, maar wat een wind!!!
Iedereen stond er een beetje beteuterd bij, niemand had er echt zin in..  April, het zou voorjaar moeten zijn, dit was herfst!!
Maar ja, de klok slaat toch 12.00 uur en daar is dan toch het startsein.

Daar het vorig jaar nog eerste helft wind mee was, was het dit jaar hele eerste helft tot Iesicht toe wind tegen. Dat start lastig. Zo ook bij ons. De oversteek het Pikmeer over ging ook niet van een leien dakje, mensen wat een wind!! Maar toen…
Toen was daar de Wijde Ee, er was niet tegenin te roeien. Wind, golven. De training voor de HT, al was dit op het moment een HT op zich  om te overwinnen.
De sluisjes gunden ons gelukkig een tikje minder wind en hier kwamen we dan ook mooi doorheen. Op naar de Veenhoop /  Iesicht was het toch weer even zwaar aan de riemen trekken maar dan bereik je dit punt. Nog een klein stukje en dan mogen de bocht om, wat wind mee betekend!

Eenmaal dit punt bereikt ging alles een stuk makkelijker. Even het gevoel in je armen omschakelen en lange halen maken. Op deze wijze bereikten we al gauw de camping. Het laatste stuk!! Nog even alles geven en daar waren we weer op de Rechte Grou. De laatste meters naar de finish.
We zijn er!! Warme droge kleren aan, snel naar binnen warm worden bij een gigantisch verdiend biertje!!
Het was een zware maar memorabele wedstrijd, de Grouster roei race 2012! Op naar 2013…. 

Share on Facebook

Wetter Spetter wedstrijdverslag Kaag race 2012

9 juni 2012 was de dag dat de dames van de Wetter Spetter zich zouden wagen aan een voor hen, nieuwe wedstrijd. De Kaagrace.

Het was vooral een vroege dag, erg vroege dag. Er moest toch nog wel even 2.5 uur gereden worden richting Warmon.

Het was tevens ook een herfstdag, toch hielden we de moed er in. Helaas ten onrechte, het bleef herfst. De organisatie zat zelfs nog in overleg of de race uberhaupt nog wel door moest gaan in verband met de gigantische harde wind. De wind liep toch tegen kracht 7 aan.
De race werd ingekort en na een verwarrende start (het bleek namelijk opeens een massastart te zijn..) gingen we dan toch van start.

Het eerste stukje ging nog wel, al gauw kwam de wind letterlijk om de hoek. Mensen mensen wat een wind! Dit was meer dan werken. Roeien moesten we.

De route was een 8 vorm. Dit betekende dat we weer over de start/finisch lijn gingen, de helft bereikt!!

Toch kwam hierna het zwaarste deel over een stuk open water, pal tegen windkracht 7 in. Naar later bleek, heeft elke roeister opzich aan opgeven gedacht, toch stilzwijgend als team zijn we door geknald. Een kleine stiekeme stuurmanskunst van onze stuurvrouw Maaike bleek grote gevolgen te hebben, we gingen weer, er was weer vaart!! Ieder pakte de moed weer op en voor we het wisten gingen we de laatste krul in welke in de luwte lag.

Bijna bijkomend krachtig roeiend kwamen we bij de laatste meters aan. Fijn, de laatste meters mochten ook weer tegen de wind in.
Met de laatste krachten vochten we ons over de finish!!

Weer een race gehaald!! Tijd: 2 uur, 9 min. 

Share on Facebook

Wetter Spetter wedstrijdverslag HT race 2012

…Zoals wel vaker het geval is, ook dit was weer een vroege dag. De start was vroeg dit jaar in verband met de stand van het water.

Het weer leek gunstig. Eerst stroom tegen, het eerste uur zou pittig worden.

8 uur klonk voor de Wetter Spetter het start schot.

Op naar Terschelling, op een goeie overtocht!!

Na enige tijd kwam mooi de zon erbij, stroom mee het ging super. Toch werd de warmte ons allen te veel. Er moest kleding uit. Om de beurt dan toch even de riem omhoog om een shirt uit te trekken. Heerlijk!! Het werd toch opeens mooier en warmer dan verwacht.

De volgboot volgde ons mooi een tijd en opeens was daar zelfs een koppie van een zeehondje naast onze sloep. Toch prachtig!!

Gunstig weer of geen gunstig weer, Waddenzee blijft Waddenzee.
Rustig water is er niet. Iedereen deed zijn best ritme te houden toch werd het spannend juiste snelheid te houden en op tijd het Schuitegat te bereiken.
Het Schuitegat was dan wel aangepakt en met nieuwe starttijden beter te bereiken, het werd toch tricky.

Met geconcentreerd doorroeien waren we bij het Schuitegat. En gelukkig, we waren op tijd we konden het roeiend doen. Tegen de stroom in weliswaar maar we hadden hem gepakt!

Dit was het punt waar we in 2011 nog strandden en aan boord van de KNRM mochten stappen, nu waren we erdoor!

Dit gaf ieder de kick om keihard het laatste stuk door te gaan. Dit was een pittig stuk met laag water en stroom tegen. Heel in de verste hoor je het eerste publiek al op de pier, er liggen volgboten met stimulerende harde muziek. Na 5 uren alleen maar water is daar weer een teken van leven! Ieder vond het heerlijk. In cadans roeiden we de laatste meters, en dan na een zware overtocht klinkt daar eindelijk de toeter, de finsh!!!

Tijd: 5 uur en 3 min. 

Share on Facebook

Wedstrijdverslag Grou 2011

Altijd fijn een thuiswedstrijd. Geen ultravroege wekker, rustig aan. Op fietsje, of zelfs lopend naar de start, heerlijk!!

Fris en harde wind dat dan toch wel een hele kleine smet op al deze feestvreugde van deze thuiswedstrijd.

Iedereen was mooi op tijd en na alle luttele toiletbezoeken tijd om in te roeien.

Oei, toch echt wel harde wind!!

Share on Facebook

Lees meer

 • Krikke
 • Sneekerhof
 • Silersshop
 • Bierhalle
 • De Blieken
 • Berend Mink
 • Juwelier Janki
 • Stichting Roeisloepenrace Grou
 • Oer't Hout
 • Avai beveiliging
 • Xsires